Ana Sayfa » Sosyal Ağlar

Twitter Hesabımı Nasıl Kapatabilirim?

Ekleme Tarihi : 23 Mart 2017 – 00:08 One Comment

Twitter üzerinden ünlü olmaktan ya da attığınız tweet’lerin bir anlamı kalmadığını mı düşünüyorsunuz? O zaman Twitter hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ve sosyal medya ile arana biraz mesafe koyabilirsin. Sende Twiter hesap silme hakkında bilgi almak istiyorsan, konumuzun detayını incelemelisin.

Twitter’dan yapılan resmi açıklamalara göre kullanıcılar saniye başına yaklaşık olarak 5,700 tweet atıyorlar. Bu da yaklaşık olarak günde 500 milyon tweet atılması demek. Oldukça yüksek olan bu rakamlar ile dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Twitter’ı kullanmaktan vazgeçmiş olabilirsiniz. Bazı kullanıcılar Twitter’ı Facebook ya da Instagram gibi sevmemektedir. Düşüncelerinin 160 karaktere sığmayacağını düşünen kullanıcılar Twitter hesabı kapatma yöntemlerini araştırmaktadır.

TWİTTER HESABINI KALICI OLARAK SİLME

Twitter üzerinden hesap silme işlemi anlık olarak yapılamamaktır. Twitter sistemi kullanıcılarına 30 gün boyunca müsaade etmektedir. Yani hesabınızı silme işlemini başlattıktan sonra 30 gün içerisinde Twitter’a giriş yaparsanız, hesabınız tekrar aktifleşecektir. Bu durumda iptal etmek isterseniz tekrar 30 gün beklemek zorunda kalacaksınız.

Twitter hesabını silmek için şu adımları uygulayabilirsiniz;

-İlk olarak bilgisayarınızdan Twitter’a giriş yapın. Hesap silme işlemi sadece bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Akıllı telefon ya da tablet ile hesap silme işlemi yapamazsınız.

-Daha sonra kullanıcı adı ya da e-mail ve şifrenizi tuşlayarak siteye giriş yapın.

-Sitenin sağ üst kısmında ise çark simgesini göreceksiniz. Buraya tıkladıktan sonra açılan ekranda Ayarlar bölümüne girelim.

-Ayarlar kısmının en altında ‘Hesabımı devre dışı bırak’ seçeneğini görebilirsiniz.

-Bu butona tıkladıktan sonra hesap kaldırma işlemi ile ilgili bilgileri göreceksiniz. Burada en dikkat etmeniz nokta ise hesabın 30 gün boyunca geçici olarak dondurulacağıdır. Yani sizler hesap silmeyi onayladıktan sonra 30 gün boyunca hesabınıza tekrar giriş yapmamalısınız. Aksi taktirde hesabınız kalıcı olarak silinmeyecektir.

-Karşınıza çıkan ekranı da onayladıktan sonra sizden talep edilen şifrenizi girin ve ‘Hesabımı devre dışı bırak’ butonuna basın. Bu aşamadan itibaren hesabınız 30 gün boyunca devre dışı bırakılacak. Hesabınıza giriş yapmamanız durumunda 30 gün sonra kalıcı bir şekilde silinecek.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.